dimecres, 4 de març de 2009

DARWIN


L'any 2009 ha estat declarat internacionalment Any Darwin en commeració del segon centenari del naixement del científic i del cent cinquantè aniversari de la publicació de la seva obra més important. Per aquest motiu cal escriure unes ratlles sobre Darwin al nostre bloc.

Charles Darwin va ser un naturalista anglès dels segles S XIX, que va postular, a grans trets, que tots els éssers vius han evolucionat amb el temps a partir d'un avant-passat comú mitjançant un procés anomenat selecció natural dels individus més adaptats a les condicions naturals.

Darwin va arribar a aquesta conclusió després d'un llarg viatge al voltant de la Terra a bord del vaixell Beagle. Per exemple, a les Illes Galápagos va comprovar que les aus es diferencien considerablement d'una illa a l'altra, les diferències es trobaven en els seus becs adaptats a les diferents font d'alimentació de cada hàbitat.

Les idees evolucionistes de Darwin es van exposar en un manuscrit anomenat "L'origen de les espècies" i les seves teories van tenir una gran repercussió amb les formes d'entendre la vida d'aquell temps.

1 comentari:

Aula oberta de l'IES Llobregat ha dit...

(Marcos)

Esta bé, així si alguna persona sap de on ven, si se ho creu.