dissabte, 15 de novembre del 2008

MÉS CONTES PER PENSAR

LA TRISTESA I LA FURIA Era una llacuna d'aigua cristal·lina i pura on nedaven peixos de tots els colors existents i on totes les tonalitats del verd es reflectien permanentment... Fins a aquest estany màgic i transparent es van acostar a banyar-se fent-se mútua companyia, la tristesa i la fúria. Les dues es van treure les seves vestimentes i nues les dues van entrar a l'estany. La fúria, apurada, es va banyar ràpidament i més ràpidament encara, va sortir de l'aigua... Però la fúria és cega, o almenys no distingeix clarament la realitat, així que, nua i apurada, es va posar, en sortir, la primera roba que va trobar... I va succeir que aquesta roba no era la seva, sinó la de la tristesa... I així vestida de tristesa, la fúria es va anar. Molt calma, i molt serena, disposada com sempre a quedar-se en el lloc on està, la tristesa va acabar el seu bany i sense cap pressa (o millor dit, sense consciència del pas del temps), amb mandra i lentament, va sortir de l'estany. En la riba es va adonar que la seva roba ja no estava. Com tots sabem, si hi ha alguna cosa que a la tristesa no li agrada és quedar al nu, així que es va posar l'única roba que havia al costat de l'estany, la roba de la fúria. Expliquen que des de llavors, moltes vegades un es troba amb la fúria, cega, cruel, terrible i empipada, però si ens la mirem bé, veiem que aquesta fúria és només una disfressa, i que darrere de la disfressa de la fúria, en realitat... està amagada la tristesa.

Pilar A

12 comentaris:

Unknown ha dit...

javier==?
esta historia quiere explicar que veses personas que aparentan enojadas pordentro estan triste
y otras del contrario.

Unknown ha dit...

Roberto. umm esta historia nos demuestra que aveses personas asencosas con furia y por dentro son personas tristes,Y otras de otra manera acultando lo que deverdad le susede

Unknown ha dit...

bilalllllllllllllllllllllllll
aki dejo mi comentario esto si ke me a gustado+

Unknown ha dit...

(Marcos)

Aquesta història aprenem que avegades la persona amb més mal caracter per dins es diferent, pero avegades ens comportem així per amagar coses que no volem que els demens u s'apiguem.

Unknown ha dit...

Molt bé Marcos! Javier i Roberto vigileu amb les faltes d'ortografia!Bilal, si us plau m'has de dir que significa el conte i no si t'ha agradat o no!!!
Pilar A

Unknown ha dit...

(Joan)

Esta historia nos dice que las personas pueden hacer las cosas con mal genio pero que por dentro son buenas perosonas, haveces no puedes saver como s una persona por su comportamiento si no que la tienes que conocer i entender sus sentimientos.

Unknown ha dit...

(Raja)
La historia nos explica que las personas pueden actuar con malas intenciones pero por en su interior pueden ser buenas personas.

Unknown ha dit...

(Pierina)
La historia nos dice que las personas no son como aparentan.

Unknown ha dit...

(Alexis)
pues esta historia quiere decir que las personas con caracter molesto por dentro es tantristes

Unknown ha dit...

(Alexis)
pues esta historia quiere decir que las personas con caracter molesto por dentro es tantristes

Unknown ha dit...

Molt bé nois!
Raja, Pierina, Alexis... ara que heu començat ho heu de fer cada setmana!
Pilar A

Unknown ha dit...

(Alexisñ´ññ) per la pelicula vol dir que les persones que estan enojadas estan trist