Avui he recordat un projecte en el que vaig paticipar a 1999, es deia "Els fogons de l'Hospitalet" que recollia recptes de famílies de arreu del món i que és va editar en un llibre prologat per Ferran Adrià,(nascut a Santa Eulàlia) deia F.Adrià "que el poble fa la cuina i la cuina fa el poble" "A l'Hospitalet , poc a poc, s'han anat integrant persones d'orígens tan diversos com els que podeu trobar a través de les recptes d'aquest llibre".....aquest projecte hauria de tenir una prolongació cap a altres àmbits .....
A lo millor és el moment de continuar, os animo a que aprofitem el blog per escriure receptes , pregunteu a la mare, a l'avia, .... i a escriure la recepta, podrien donar un premi a la millor del mes...
Bon profit
JM
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
6 comentaris:
Empanada galega
Primeiro de todo, hai que facela masa. Como eu non sei e miña nai non sabemos se esqueceu de facela o non lle ven en gana, ímosla mercar xa feita no forno de pan. Enton, una vez xa estendemola masa, è o momento de engadilos condimentos. A boa empanada, è, o meu parecer, a de carne. Hai quen di que a millor è a de atún, e hasta hai quen a fai de mazá. A min góstame a de carne. Collemos cebola, allo, pimento rubio, conexo cortado a trozos pequenos, chourizo e algo de lardo, pásamolo todo pola tixola e engadímolo á masa. Despois, otra lama de masa porriba da anterior, e, hala, ó forno coela. Una hora máis ou menos, e xa tedes a empanada auténtica.
E vós? Qué se cociña na vosa casa?
Biquiños
Maria
(Marcos): TAMALES
És com un rollet de primavera però amb ceba,pebrots,tomàquet,cogombre,
pastanaga.
La pasta s'estén i es posen els ingredents i es tanca la pasta i al forn,uns 45 minuts.Ja es pot menjar.
(ALICIA)
Guisat de pollastre:
Es fica en un recipient una mica d' oli,pebrot,pastanaga,ceba,tomaquet, un pollastre en parts iguals o petites.
Es fregeix tot. Es deixa uns 20 minuts.Després es fiquen les patates i es torna a deixar uns 10 minuts i quan ja estan les patates cuites ja es pot menjar i ja tenim el nostra plat.
Der Dominicanisches Hünchen
Zum alem ersten, músen wier der hünchen im schtückchen schneiden, dan müsen wier der haut weck nemen, dan waschen und den spezielen zutaten rein tun:zitronen, perejil,und so weiter. Dan müsen wier die pfanen heis machen,der hünchen in die panen rin tun und etwa 20 oder 30 minuten warten. Und das wichtigen den reis kochen one das ist das nichts. Wen das ales fertig ist die teler ung gabeln barat machen und die becher und das esen genisen ....
Und ihr? Was kochen in ëuer haus?
Grüsen
Sergio Valentino Caggiano
(Joan): Sopa de Galets
Primer es fica caldo i aigua i es posa a bullir i després es posen els galets.Ho has de deixar bullir fins que els galets estiguin fets i després esperem una estona i ja ho podem servir.
(Roberto)Moro amb coco
Primer s´agafa una olla i es posa oli i aigua.L´aigua ha de bullir.Es fica l´arròs i guandules verds.I es deixa bullir 1 hora i mitja fins que s´evapora l´aigua.Després es fica tomàquet fregit i es remou i llest per servir.
Publica un comentari a l'entrada