dilluns, 27 d’octubre de 2008

Baròmetre de la ciutadania

BAROMETRE DE LA CIUTADANIA

(Adaptat d’Educació per a la ciutadania d’Ed Santillana di ampliat per l’alumnat d’AO de l’IES Llobregat)

Que significa ser un bon ciutadà? La gent té idees molt diferents... Contesta el qüestionari següent i fes una pluja d’idees sobre les coses que són importants per conviure en societat . Contesta lletra i numero. Ex: 1A


1.Quan llences les escombraires...
A) Esculls un contenidor específic per a cada residu.
B) Les deixes totes al contenidor mes proper
C) Les llences a qualsevol lloc.


2. quant et rentes les dents...
A) utiliztes un got per rendibilitzar l’aigua
B) Obres i tanques l’aixeta a mesura que la necesites.
C) Deixes l’aixeta oberta durant la raspallada


3.Observes un grup d’amics que destrosa els vidres d’un cotxe
A) Intervenís avisant les autoritats competetns
B) Surts corrents i te n’allunyes
C) T’uneixes a ells.

4.A classe s´està decidint on anar de viatge de fi de curs...
A) Dones la teva opinió i acceptes la decisió de la majoria.
B) Et despreocupes i et deixes
C) Crides intentant imposar la teca voluntat.

5.Quant escoltes música a la teva habitació...
A) Moderes el volum del so segons l´hira del dia
B) Esperes que els veïns es queixin per abaixar el volum
C) La poses ben alta com si fossis l´amo del món perquè per això estàs a casa teva

6. Et mors de ganes de comprar-te unes vambes que esfan en una fàbrica asiática on obliguen els nens a treballar...
A) Cambies d´idea com aforma de protesta i en compres unes altres
B) Comentes com n’ és, d´ injust, amb el dependent, però les acabes comprant.
C) Total. No hi pots fer res, aixi és que les compres directament.

7. Si en aribar a casa el menjar no esta preparat..
A) Et posses mans a la obra i col.labores a la cuina.
B) Esperes mirant la tele fins que arivi la teba mare i el facil
C) Comences a cridar i maleir aquesta injusticia.


8. Et conviden a fer una volta en moto de paquet...
A) Aceptes nomes si també hi ha un casc per a tu
B) Hi puges, pero penges el casc al braç mentre no veus la policia
C) Puges peti qui peti.

9.Si veus a un menor d’edat al carrer que li maltracten que faries?
A) Ajudas a que es defensi
B) Truques a la policia
C) Li maltractes tu també


10.Si veus a un nen robant al supermercat, què faries?
A) Li dones un toc d’atenció al noi perquè deixi el que a robat
B) Avises al guardia jurat
C) Li dius que robi alguna cosa per tu

11.Veus a un noi petit que s’ha fet mal i està sangrant, què faries?
A) L’ajudes
B) Truques a una ambulància
C) Et rius d’ell
12. Si veus una nena petita fincan-se droga què faries?
A) Donar-li un consell per millorar
B) Trucar a la policía
C) Demanar-li droga

13. Si veus una nena que s’esta engraixant que li diries?
A) Donar-li una dieta
B) Dir-li “Estas com una foca”
C) Marginar-la

14.Si veus una cosa creman-se que faries?
A) Trucar als bombers
B) T ‘en reiries
C) Fumar-te un cigarret i tirar la burilla al foc.

15. Si eres una jove embarasada que no sap que fer amb el seu fill, Que faries?

A) Tens el nen i ho donas en adopció.

B) Tens el nen i l’ha abandones, o ho deixes en una església.

C) Avortes.

16. Què faries si un nen estigués llençant escombraries al terra?

A) Cridaries a un professor.

A) Li dius que no faci això.

C) Vas i li pegues.

17. Deus diners a uns mafiosos, i et volen matar, que faries?

A) Denúncies a la policia per a tenir protecció mentre tractes d'aconseguir els diners.

B) Tractes d'aconseguir els diners com més aviat millor.

C)Fugir del país.

18. Arribes tard a una cita necessites agafar el Metro i no düs diners...
A) Vas caminant
B) No vas
C) Saltas
19. Hi ha un personatge al costat del col·legi venent drogues...
A) Avises als professors i a la policia
B) Li crides l'atenció
C) O pasas d’ell i deixes que vengui
20. Estàs en el metre fent cua per a comprar el bitllet de cop i volta vé un chulo i salta...
A) Avises al guàrdia
B) Passes d’ell
C) Fas el mateix






4 comentaris:

repdomlessait ha dit...

bilal::
1-a
2-b
3-a
4-a
5-a
6-a
7-b
8-b
9-a
10-a
11-a
12-b
13-a
14-b
15-b
16-a
17-b
18-a

repdomlessait ha dit...

(Joan)

1: A 6: A 11: A 16: B

2: B 7: A 12: A 17: A-B

3: A 8: A 13: A 18: A

4: A 9: B 14: A 19: A-B

5:A 10: A-B 15: A 20: B

repdomlessait ha dit...

javier)__: aoe
1:a)
2:b)
3:b)
4:a)
5:a)
6:c)
7:a)
8:c)
9:a)
10:b)
11:a)
12:a)
13:a)
14:a)
15:a)
16:b)
17:a)
18:a)
19:b)
20:a)

repdomlessait ha dit...

1(a 2(b 3(c 4(b 5(c 6(c 7(a 8(b 9(a 10 (c 11(b 12(c 13(b 14(c 15(a 16(c 17(b 18(c 19(c 20(c